, trajna sminka obuka, obuka za trajnu sminku cena, kurs za trajnu sminku, kurs trajne sminke, edukacija za trajnu sminku, permanentna sminka, koliko traje trajna sminka, sta je trajna sminka, obuka za obrve, trajna sminka iskustva

Trajna šminka obrva: 2 ključne greške prilikom unosa boje u kožu i kako ih prevazići

Umetnik trajne šminke ne postaje se preko noći. I sama znaš koliko je truda iza tebe i koliko usavršavanja ti predstoji. Niko nije nepogrešiv u svom radu. Postoji samo put ka savršenstvu i svako od nas je donekle na njemu odmakao. Očekivano je da ćeš grešiti na tom putu. Važno je da prepoznaš grešku i naučiš kako da je ne ponoviš. To znači da si svakim danom za korak bliže idealnim rezultatima. Zato danas razgovaramo o greškama i o tome kako ih izbeći.

 

Koža je tvoje platno

Za svakog umetnika najvažnije je da dobro poznaje podlogu svog rada. Slikari su naročito probirljivi prilikom izbora slikarskog platna. Ono je temelj dugotrajnosti i uspeha budućeg dela. Ako je trajna šminka tvoja umetnost, onda je koža platno tvog rada. Zato je moraš dobro poznavati. Znanja koja imaš o radu na koži predstavljaju osnovu za sve ostale veštine koje kao umetnik trajne šminke poseduješ.

trajna šminka obrva, pigment, boja za trajnu šminku, savich r linija, savich edukacija, savich akademija
    • Još nešto te povezuje sa slikarstvom. To je važnost adekvatnog pritiska pod kojim nanosiš boju. Boja se na platnu neće adekvatno ispoljiti ako se četkicom utisne preblago ili prejako. U prvom slučaju, ostaće poput jedva vidljivog obrisa. U drugom će se nepregledno razliti, čak oštetiti platno. Veština i iskustvo znače pronaći meru i zadržati se na njoj. To je jedan veliki korak koji praviš na svom putu ka uspehu.

     

    Savršenstvo je u meri

    Svi smo čuli da se na greškama najbolje uči. Slično je i sa dosezanjem mere. Da bi je pronašla, moraš par puta pogrešiti. Da bi znala gde prava mera jeste, moraš naučiti gde nikako nije. To je znanje do koga dolaziš uz pomoć iskusnih umetnika trajne šminke.

    savich akademija, trajna šminka obrva, edukacija, pigment, boja za trajnu šminku
    • Šta znači omašiti meru u našoj umetnosti?

      Moramo se vratiti na greške sa početka. Danas izdvajamo dve najčešće poteškoće u radu na koži sa kojima se svaki umetnik trajne šminke suočava na svom putu:

          1. Manje nije više...

    Da li ti se ikada desilo da boja jednostavno ne ostaje u koži? Čini ti se da si uradila sve kako treba, ali klijent se na korekcije i dalje vraća sa premalo ostale boje. Rizikuješ da se na narednoj korekciji i ne pojavi. Šta radiš pogrešno?

    Istina, ponekad neuspele obrve uzrokuju loši pigmenti, ali ponekad je greška u tehnici. Ako već koristiš kvalitetne, ultrapigmentisane boje, onda nije do pigmenata.

     

    Ne smeš se bojati kože. Pigment u nju treba da uđe. Premalo pritiska znači da si boju unela u sloj epiderma. To je površinski sloj kože koji se neprestano obnavlja.

    • Šta to znači za trajnu šminku?

    Zamisli ovaj sloj kao čašu gaziranog pića. Mlade ćelije neprestano guraju one starije ka spolja, van kože. Molekuli boje koju si  unela su poput mehurića u časi. I oni će, zajedno sa starijim ćelijama, izuzetno brzo biti potisnuti ka površini – i ubrzo potpuno nestati. Gubitkom svakog mehurića, piće postaje manje gazirano. Isto se dešava i sa bojom. To isprva nije primetno, ali kroz dan, nedelju, mesec dana, obrve tvojih klijenata sve više blede i postaju namrštene – to nije ono što su očekivali od tvog tretmana.

     

           2. ...osim kada jeste

    Ako jedna krajnost predstavlja suviše plitak unos boje, onda je druga krajnost smeštena preduboko u koži.

     

    • A mera? Ona je tačno između, ali o njoj ćemo kasnije.

    Previše pritiska znači da ćeš boju uneti u donji sloj derma, gde se nalaze kapilari, lojne i znojne žlezde. Sećaš li se kako slikar može oštetiti platno ako sa suviše pritiska nanosi boju? Isto je i sa kožom. Boja će ostati, ali biće i krvi i ožiljaka. Ne želiš to svojim klijentima.

    Baš zato što je unosiš u deo kože kroz koji već cirkuliše dosta tečnosti, boja se može razliti. Vremenom će potezi koje si pravila izgubiti na oštrini i definisanosti. Iscrtane dlačice postaće zamućene i nejasne. A klijenti? Ponovo su nezadovoljni. Ipak, ako prepoznaješ da grešiš, na pola si puta da grešku ispraviš.

     

    Kako do mere?

    Na kraju, vratimo se rečenici kojom smo započeli – do mere se ne dolazi preko noći. Za sticanje kvalitetnog iskustva potrebno je mnogo vremena. I mnogo grešaka. Ukoliko želiš da zdržiš poverenje klijenata, trajna šminka je polje u kome to ne možeš priuštiti sebi. Rešenje postoji – možeš se osloniti na tuđe iskustvo. Ne moraš učiti samo na svojim greškama. Iskusni umetnici trajne šminke naučili su kako da te greške izbegnu. Neki od njih umeju to znanje kvaliteno preneti.

     

    Savich Beauty edukacije trajne šminke temeljno i pažljivo su osmišljene i prilagođene kako iskusnim umetnicima, tako i početnicima, sa namerom da pomognu umetnicima na putu ka uspehu i znatno poboljšaju kvalitet rada trajne šminke. Tu smo da te podržimo kroz naše brojne programe edukacija. Uz našu obuku i podršku, nikada više nećeš biti nesigurna u kvalitet svog rada, imaćeš mogućnost da rasteš i napreduješ kao umetnik, ali i da sopstveno znanje i iskustvo potom preneseš dalje!

    savich akademija, edukacija, obuka, trening, trajna šminka, savich edukacija, savich beauty

     

     

     

    Povratak na blog