trajna šminka obrva, sive obrve, greške, pigment, boja za trajnu šminku, savich akademija, savich edukacija

Sive obrve u trajnoj šminki: mora li doći do njih

I ta tema je došla na red. Danas pričamo o glavnim strahovima svakog umetnika trajne šminke. Pre nego što nastaviš sa čitanjem, razmisli na trenutak od čega sve strepiš i na kakve poteškoće nailaziš u svom radu. Da li je ikada bilo nezadovoljnih klijenata? Jesi li ti ikada bila razočarana rezultatima? Znam, postavljam teška i nemila pitanja, ali u redu je. Svi smo nekada bili tu. Zato i mogu da pretpostavim čega si se sve setila.

 

Sive obrve

Obrve koje vremenom postaju hladne u boji, dobijaju sive ili plave nijanse nisu poželjne ni u kom slučaju. Naprotiv, to je jedan od najčešćih povoda da umetnici, ali i klijenti, postanu izuzetno razočarani i nezadovoljni razultatima koje vide. Nema te tehnike u radu i poteza kojima ovo možeš sprečiti. Možeš biti izuzetan umetnik trajne šminke obrva, a i dalje dobijati ovakve rezultate i gubiti klijente. Problem je u pigmentima.

 

Crvene obrve

Ako ne ode u sivo, boja vremenom mora otići u crveno, zar ne? Crvene obrve jednako su nepoželjne i neprirodne kao i sive. Jedan od ova dva ishoda često je neminovan i pitanje je samo koji ćeš odabrati, koji je manje mrzak tebi i tvojim klijentima. I nije baš tako. Ima i treće opcije – da ne dođe ni do jednog ni do drugog ishoda, da obrve zadrže željenu boju i nakon godinu dana. Razumem ako si nepoverljiva, dosadašnje iskustvo potvrdilo ti je suprotno.

 

Efekat tetovaže

Iako se zove trajna šminka, važno je da ne traje predugo. Svaki pigment koji ostaje u koži duže od godinu i po do dve zahtevaće lasersko skidanje. Sigurna sam da ne želiš to svojim klijentima. Želiš klijente koji će se redovno vraćati na osvežavanja, na svakih godinu do godinu i po, zadovoljni rezultatima i sa poverenjem u tvoj rad. To nećeš postići ako izazivaš efekat tetovaže na njima. Zato je važno da obratiš pažnju na sastav pigmenata koje biraš. Suviše sastojaka koji idu i u pigmente za tetovaže znači samo jedno – obrve na kojima radiš i same će se pretvoriti u tetovažu.
Promenom pigmenta menjaš i sudbinu svojih radova.

Pažljivim i pametnim izborom, doći ćeš do pigmenata koji prirodno blede. Ono što želiš su pigmenti koji bi kroz godinu i po do dve sami izbledeli iz kože ukoliko se ne osveže. Ako je kvalitetno odrađena, i trajna šminka ima vek trajanja, ako nije tako, onda govorimo o tetovažama. A to nije ono zbog čega klijenti dolaze kod tebe.

 


Polje trajne šminke, kao i svako drugo, ima svoje probleme i slabe tačke. Koliko puta ti se desilo da naiđeš na brend pigmenata koji obećava istrajnost u boji, a ubrzo nakon nanošenja zatekneš sive obrve na svojim klijentima? Uglavnom bude tako. Sa svešću o problemima koji najčešće muče umetnike trajne šminke, razvili smo R liniju pigmenata, sastava pažljivo osmišljenog tako da do navedenih poteškoća nikada ne dođe. Godinama unazad, naporno i temeljno usavršavali smo balans sastojaka tako da sive, crvene obrve i efekat tetovaže zauvek postanu deo prošlosti.

 

 

Povratak na blog